20100705

lökchock till potatisland via arkeologisk utgrävning.
vi har fått lite extra jord över från framsidan. lökchocksbädden, nr 9 på kartan, ska väck.
eftersom det inte bara är gräslök utan en del mynta där också var det bara att gräva. allt skulle bort. L fick jobba. jag har ju ont i ryggen...
han ha kört jord till skogskomposten hela kvällen. vi har det väldigt lyxigt. en rishög som byggs på varje år till en jättepåskbrasa och alldeles bredvid en kompost i skogen som de närboende använder. bara en liten promenix med skottkärran på 100m, så är man där.
men det hela urartade till en arkeologisk utgrävning.
kolla fina samlingen. något fint måste man ju göra med det. en tavla, mobil eller kanske gjuta in det i en betongplatta eller liknande. vet inte ännu. förutom benrester från nåt halvstort.
typ, gammal gubbe eller kanske hund?
(hoppas att vi inte bor på en gammal indiankyrkogård eller så iallafall...)
så hittades bland annat en gammal sax, fina skärvor, ett pipmunstycke, ett glaskork till en gammal karaff.
alla fina saker till ett kommande projekt. vad det nu blir.
ett potatisland blir det iallafall.
snart.

vad har du hittat när du grävt, förresten?

8 kommentarer:

 1. Så spännande!! Fina saker ni hittade, kanske ni finner fler benrester om ni gräver djupare, hoppas det inte är någon gammal gubbe iallfall....

  Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina fynd! Vi brukar istället dyka upp saker. Förr använde tydligen folk havet som avsjälpningsplats. Hälsn Mimi

  SvaraRadera
 3. Vad kul, man kan fantisera om hur dessa saker hamnat i jorden hur länge som helst. Och, från vilka tider de stammar.
  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Fin samling...kommer att tänka på de husdjur vi begravt i trädgården...små djur, kaniner och hamstrar....men inga gubbar iallafall ;))
  En tavla i betong kunde väl bli fint...

  SvaraRadera
 5. Nämen du vad skojigt, å vad färgglatt porslin... Får en att fundera över vad de använts till och av vem..... Och hur de hamnat där i jorden :-) Benresterna är ju riktigt fantastieggande.... :-)

  Ja, du Lotta... hos oss när vi skulle dränera om hittade vi massor av porslinsbitar från en mängd sönderslagna kakelugnar.... Bor i ett hus från 1800-talet där det endast finns 1 st kakelugn kvar..... Gissar att det var på 70-talet de blev omoderna och och togs ut.... Usch...... Men jag har också hittat små glasflaskor, typ medicinflaskor, mynt, rostiga fina handslagna spikar och lite annat gott och blandat....

  Saxen du hittat var ju bara för söt och den vita kaffekoppsbiten med örat... Kul kul....

  Ha det gott!
  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 6. Vad fina saker du hittade när ni grävde! Här har vi hitttat allt från porslinsbitar, till stallfönster, konservburkar till små fina, fina flaskor i glas. Och ägg..mannen som bodde här innan oss hade höns ÖVERALLT, första åren hittade jag ägg på de mest obscura ställen och råkade jag ta hål på dem luktade de riktigt illa.
  ha det skönt i värmen och fina bilder från trädgårdsföreningen!

  SvaraRadera
 7. Vilka fynd ni gjort! Jag har hittat lite porslinskärvor och glasflaskor, men mest har det varit transformersfigurer och andra plastleksaker :-)

  SvaraRadera
 8. Vilken söt liten arkeologisk fyndplats du har:)

  Ha det gott,

  Rebecca

  SvaraRadera