20110622

pubertala bråkstakar.


grannen har en stor tall på sin tomt. där har ett skatpar jobbat hårt och byggt världens bo.
förra året, när dom nästan var färdiga så fälldes det trädet dom byggde i då. då blev det inga ungar. i år har dom fem osnytna ungar.
stökiga är dom. sitter och skrålar och skrävlar och varnar för ungefär allt. stackars siggekatten. vart han är går så hänger en hord av halvvuxna skator efter honom och skränar.
fast dom är rätt roliga. man hittar dom på alla möjliga ställen. i badkaret tog en sig ett dopp. höll på att inte komma upp. på berget spankulerar dom omkring och lyfter på varenda löst blad, på den murade spisen ligger en rund sten längst upp. där har dom balansträning.
rätt snygga är dom också. om man verkligen tittar.

1 kommentar:

 1. Nä usch och fy för skator. Vi har ett sånt där gigantiskt skatbo i två träd som står bredvid varandra. Tror för sjutton att de byggt en etagevåning åt sig. Flera gånger har vi rivit boet. Men det byggs upp lika snabbt igen. Nu har vi gett upp. Våra skator har bott hos oss i över 10 år nu... Det som är jobbigast är att de skiter överallt. Annars skulle jag inte bry mig så mycket.....

  Men du........ Måste bara få ge dig ett stort beröm... VILKA fantastiska bilder du tar. Du är en begåvning.... Alltså ditt 'Piff-inlägg' med de två små urnorna på bordet... Alltså WOW... jag säger bara Denise Grunstein kvalitet...... Jag blev helt kär i den bilden!!! SÅÅ magiskt vacker.....

  Ha en toppenmidsommar
  Kram
  Charlotte

  SvaraRadera