20111003

disig första oktober i trädgården.


det var så fint i lördags morgon. dimma som blev dis. och mjukt, mjukt ljus.
trädgården är vacker nu. med gräset som är över två meter och blommar. två olika typer är det. ett med lite röd/lilaaktigare vippor och ett med mer silverfärgade. måste ta reda på vad exakt det är för gräs. någon som vet?


på lekstugan har vildvinet förvandlat väggen röd.


den vingade benveden är egentligen ännu mer intensiv i färgen i verkligheten.


det är vackert nu när det lugnar ner sig, vilar och dör.


och blodolvonet står där som ett rödljus.

7 kommentarer:

 1. Så vackra bilder. Det blir en magisk stämning med dimmorna i bakgrunden mot de sprakande höstfärgerna som på den bilden med benveden. Vildvinet omfamnar lekstugan så fint med sina röda blad.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Så vackra bilder - som de vackraste tavlor... gräsen ser ut som Miscanthus sinensis-gräs och den höga med röda vippor kan vara sorten Malepartus... Det lägre vågar jag inte mig på att gissa en gång. Tycker det är svårt att se på foto vilka växter är...Det finns sååå många olika Miscanthusgräs som du vet.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 3. Vackert! Jag blir lite avundsjuk på er som får uppleva er trädgård varje dag. Nu är ju vår stugträdgård inte mycket att njuta av för tillfället visserligen, mest lera och utspridda stenar. Men jag hade ändå gärna fått andas in den där höstdoften varje morgon och kväll. Passa på och njut!

  SvaraRadera
 4. Åhh, så vackert med den grå dimman som rullar runt i bakgrunden. Det är väldigt rofyllt med höstbilder ibland....dags för vila.
  Kram

  SvaraRadera
 5. sagolika bilder! Älskar hösten

  SvaraRadera
 6. Jättevackra bilder. Det är verkligen härligt med höst! Och faktiskt ganska skönt att få ta det lugnt och njuta av allt det vackra :-)

  Har också lite svårt att förstå varför jag ska fixa en massa höstkrukor, även om det vore fint, här har frosten redan kommit... Men du ser ut att ha väldigt blommigt och vackert ändå med luktärter mm!

  /Annika

  SvaraRadera
 7. Så fina bilder! Du vet väl att det är fototävling hos Slottsträdgårdsmästaren?

  SvaraRadera