20130428

gräsmattehelg


efter att ha vänt på jorden, krattat ut sten och grenar. krattat lite till, grepat lite mer, krattat lite till så var ryggen rätt mör. men jag känner mig allt lite stolt att jag gjort nästan hela gräsmattan själv.
när gräsmattejorden kom i fredags fixade inte ryggen mer så då fick L hoppa in och skyffla jord. nåt ska man ha dom till. på med ca 10 cm gräsmattejord över allt, för att få det jämnt så hyrde vi en gallervält, lassade den med några stenar och körde och krattade och körde och krattade lite till.

jämnt som ett dansgolv! vi får väl se om det sätter sig och i så fall fixa det nästa år.


jag sådde för hand. det lär bli ojämnt, men det är bara gräs. det växer och jämnar ut sig hoppas jag.

vattnade lite så att inte gräsfröna far omkring i vinden. på  olika forum står det att man INTE ska använda vattenspridare. men hur gör man då vid ösregn, kan man fråga sig.

och jag visste att dom där vimplarna skulle komma till nytta! ett perfekt staket för att påminna små vilda och glömska barn att där får man INTE springa.

och kolla där, i hålet längst ner mellan tujorna.
det blev två shersminer!
Schneesturm och Coronarius, dom har lite olika blommningstid och och det förlänger ju bara det hela!
blev så himla glad när jag rafsade omkring lite i krukorna som har fått stå ute under vintern. tydligen har jag lyckas med att fröså snöruta också! det kom inte upp något efter förra vintern utan den behövde en vinter till på sig. porslinsanemoner och krolliljan kom redan förra vintern. dom växer på fint! skoj!

2 kommentarer:

 1. Ja, det är inte klokt vad man får kratta... Man tror man är klar, men så får man börja om igen! Vadå inte använda vattenspridare? Det är väl mycket bättre än vattenslang!?

  Otroligt att fröna grott och vilken tur att du sparat krukorna! Jag har haft krukor ute i vinter, men för dåligt dränerade så vattnet har inte runnit undan och istället frusit till is. Trist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. en hel del gräsmattenördar säger att man inte sak använda spridaren för att fröna kan flytta på sig! hahaha! då har dom verkligen lyckas så jämnt. mitt gräs kommer nog komma upp tofsvis. då kanske bara en vattenspridare kan hjälpa till att fördela dom bättre?

   Radera