20150326

Att sno ett orangeri.

Förlåt Casavik! Jag snodde helt enkelt ert orangeri och placerade hemma hos mig på berget.
Jo, det är såhär... det frösås och odlas hemma nu. Eftersom vi bor i ett litet hus tar fönstren snabbt slut. Och att använda källaren som bebiskammare för växter funkar inte riktigt längre nu när vi renoverat och använder ytan där till annat.
Så jag behöver mer yta! Och där uppe på berget, där lekstugan från -47 håller på att helt ruttna sönder - där skulle vi kunna göra något annat.
Vi skulle kunna bygga ett förråd/orangeri. Gärna så att man kan öppna dörrarna och sitta där inne med näsan mot söder tidiga vårdagar.
Vi skulle kunna bygga en mindre träaltan utanför och utnyttja berget mer. Jag är egentligen inte en fan av stora altaner i trädgårdar, men en bra sittplats i det läget hade varit guld.


Men det kanske är lika bra att vara realistisk och inse att detta är ett projekt som kanske är lite i överkant? Så jag har några med "down-to-earth" planer också i bakfickan.

Kanske bygga själv?


Ett växthus modell mini som jag hittade här!

Eller en färdigvariant? Odlingsvitrin från Hasselfors garden. Svider kanske lite väl mycket i plånboken, tycker jag.

Eller så går jag helt enkelt rota fram dom gamla fönstren som finns i garaget och slänga på en pallkrage?

Ja, så blir det väl....

1 kommentar:

  1. Jag röstar för det första förslaget! Är lite tveksam till om de där odlingsvitrinerna är särskilt funktionella med sitt lilla luftutrymme, men de kan ju vara dekorativa :-)

    SvaraRadera